AS Motorteknik

Personbilar

Motoroptimering

Vi grundade AS Motorteknik 2014, och har sedan dess erbjudit bl.a. motoroptimering och avgasrening till alla typer av fordon, däribland personbilar.

Man ska självklart inte glömma förarens egna ansvar i att sköta om bilen. En ansvarsfull bilägare kan hålla sitt fordon i gott skick längre.

Dock har inte alla den grundläggande kunskapen för vad som är rekommenderat. Många frågar sig exempelvis varför förbrukningen sjunker vid en motoroptimering, och svaret är ganska enkelt. En optimering ökar effekten, vilket leder till att du får ett högre vrid på lägre varv, och behöver då inte belasta motorn lika mycket.

"Vi kartlägger efter varje individuell kunds behov."

Med en motoroptimering kan du sänka förbrukningen med 15% och öka effekten med 70%. Motoroptimering utgår ifrån att förfina styrsystemet i fordonets ECU (Electric Control Unit) alltså fordonets hjärna. Man samlar all information för att sedan kartlägga om det efter varje individuell kunds behov.

Effektmätning

Vi har avancerade verktyg som mäter ett precist resultat vid varje effektmätning, vilket leder till att vår mätnoggrannhet och våra repeterbara mätvärden är i toppklass, anpassade för att ta flera variabler i aktning.

Du utsätter heller inte din bil för onödig stress hos oss, som kan hända när man spänner fast kraftfulla bilar i en bromsbänk som har vanliga rullar, vilket leder till onormal belastning och hög temperatur.