AS Motorteknik

Tunga Fordon

Vi är specialiserade på optimering av tunga fordon, sedan starten har vi optimerat 1000 tals fordon i och utanför Sverige. Tillsammans med våra samarbetspartner utför vi dagligen loggar samt tester på mjukvaror för att kunna ge dig som kund de mest tillförlitliga programvarorna på marknaden.

Så länge ditt fordon har elektronisk bränsleinsprutning så kan vi hjälpa dig med mer effekt där det behövs, mer kraft på lägre varv resulterar i lägre bränsleförbrukning.

Med en optimering ökar du inte bara vridet på lägre varv, du kan även använda dig av fler funktioner på samma gång utan att maskinen dippar i varv.

"Mer kraft på lägre varv,
resulterar i lägre bränsleförbrukning!"

Läs mer på vår systersida:

Skogsmaskiner – Last & Grävmaskiner – Lastbilar – Lantbruksmaskiner

Last & Grävmaskiner

Har du problem med avgasreningen eller tröttnat på stillastående regenerering? Vi erbjuder ombyggnadssatser till alla Volvo last & grävmaskiner.

I satsen ingår:

  • 1 st DPF ersättningsrör
  • 1st Adblue/DPF emulator
  • 1 st manual

Skogsmaskiner

Skogsmaskiner behöver hållas i gott skick lika mycket som andra typer av fordon. Om mjukvaran ger dig aktiva felkoder så kommer ditt arbete att stanna upp, vilket leder till slöseri med tid för kostnader. Efter ett besök i vår verkstad kan du lösa detta slippa krångla.

Lantbruksmaskiner

Letar du lösningar som kan förbättra din ekonomi? Vi ser till att din traktor håller längre. De flesta traktorer använder en avgasrening i form av partikelfilter eller AdBlue-tillsats, när detta efterbehandlingssystem börjar krångla resulterar det inte bara i dyra kostnader för reservdelar, det blir ofta långa stillestånd som ger mindre produktion och dyra kostnader för stillastående personal.

Vi hjälper er på ett snabbt och effektivt sätt att avaktivera funktionen!

Grävmaskin Avgasrening

Lastbilar

Trots att ett fordon är stort så behöver inte jobbet vara en stor sak. Med en enkel diagnos från oss kommer din lastbil kunna optimeras till bästa skick, med minskad bränsleförbrukning, mindre belastning på motorn, och ovanpå detta så sänker vi utsläppet av skadliga kväveoxider.

AdBlue-Off

Vi erbjuder svensktillverkade AdBlue-boxar, enheten inaktiverar funktionen och resulterar i ett problemfritt SCR-system, du behöver aldrig mer fylla på AdBlue-vätska eller få problem med reducerad effekt i ditt tunga fordon. AdBlue-enheten är enkel att montera, en komplett bruksanvisning med svensk text medföljer. Installationen tar ca 20 minuter med plug-in kontakter (endast för Scania och Volvo). SCR-systemet kan enkelt återställas till original vid försäljning och boxen kan monteras på nästa lastbil om den uppfyller samma EURO-klassnivå.