AS Motorteknik

MOTOROPTIMERING

Få ut maximal körglädje ur ditt fordon! Vi har många års erfarenhet av motoroptimering, därför kan vi ge dig som kund en garanti på ett professionellt utfört arbete av din lastbil/traktor. Du kan anlita oss för att maximera den nytta du får ut från dina tyngre fordon, och även vanliga personbilar. Vi använder oss av den senaste tekniken för att utföra ett professionellt arbete. Ta del av flera fördelar med detta, såsom 15% sänkt förbrukningen och 70% ökad effekt!

När vi utför en motoroptimering utgår vi ifrån att förfina styrsystemet i fordonets ECU (Electric Control Unit), alltså fordonets hjärna. Vi samlar all information från railtryck och luftflöden, till spridartider och laddtryck, samt momentbegränsningar mm. Sedan kartlägger vi om varje individuellt fordonet efter kundens behov.

Med hjälp av mjukvara kan vi öka effekten upp till 100% i vissa fordon då de stryps radikalt från fabrik. Men en generell ökning brukar landa på 30-40% på de flesta fordon.

Mer effektivt

Du kan kontakta oss för mer detaljer om de många typer av lyft vi kan erbjuda, exempelvis, ofta byggs motorerna i samma storlek, dock stryps den endast via mjukvaran.

Vi använder oss endast av riktiga instrument specifikt skapade för diagnosuppdrag, och täcker där med den största delen av Europeiska fordon. Man låser då endast upp potentialen från 75hk till 105hk (detta går ej att göra med hjälp av en så kallad effektbox).

Många frågar sig varför förbrukningen sjunker vid en motoroptimering, svaret är ganska enkelt; vid en optimering ökar man effekten, vilket leder till att du får ett högre vrid på lägre varv, och behöver då inte belasta motorn lika mycket. Men självklart ligger de största ansvaret på föraren.

Se vad vi kan göra för ditt fordon!

Sänk dina bränslekostnader

Med hjälp av en motoroptimering kan du spara en stor mängd bränsle beroende på storlek av fordon då vi ökar vridmomentet på lägre varv. Du behöver då inte belasta motorn lika mkt som tidigare. Så det finns ingen hokus pokus i detta med lägre förbrukning, det är ren sanning.

Vi utför motoroptimering på

  • Personbilar
  • Lastbilar
  • Husbilar
  • Båtar
  • Tunga fordon såsom skogsmaskiner, jordbruksmaskiner, lastmaskiner, grävmaskiner, dumper och dieselpumpar.