MOTOROPTIMERING

Med en motoroptimering från oss ger vi dig som kund en ny körglädje i ditt fordon. Du kan anlita oss för att maximera den nytta du får ut från dina tyngre fordon, och även vanliga personbilar. Vi använder oss av den senaste tekniken för att utföra ett professionellt arbete. Ta del av flera fördelar med detta, såsom 15% sänkt förbrukningen och 70% ökad effekt!

När vi utför en motoroptimering utgår vi ifrån att förfina styrsystemet i fordonets ECU (Electric Control Unit), alltså fordonets hjärna. Vi samlar all information från railtryck och luftflöden, till spridartider och laddtryck, samt momentbegränsningar mm. Sedan kartlägger vi om varje individuellt fordonet efter kundens behov.

Mer effektivt

Du kan kontakta oss för mer detaljer om de många typer av lyft vi kan erbjuda, exempelvis, ofta byggs motorerna i samma storlek, dock stryps den endast via mjukvaran.

Vi använder oss endast av riktiga instrument specifikt skapade för diagnosuppdrag, och täcker där med den största delen av Europeiska fordon. Man låser då endast upp potentialen från 75hk till 105hk (detta går ej att göra med hjälp av en så kallad effektbox).

Många frågar sig varför förbrukningen sjunker vid en motoroptimering, svaret är ganska enkelt; vid en optimering ökar man effekten, vilket leder till att du får ett högre vrid på lägre varv, och behöver då inte belasta motorn lika mycket. Men självklart ligger de största ansvaret på föraren.

Se vad vi kan göra för ditt fordon!

Vi utför motoroptimering

  • Personbilar
  • Lastbilar
  • Husbilar
  • Båtar
  • Tunga fordon såsom skogsmaskiner, jordbruksmaskiner, lastmaskiner, grävmaskiner, dumper och dieselpumpar